Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@14:58:20 GMT

با قوانین بیمه بدنه بیشتر آشنا شویم

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۵۲۰۸

با قوانین بیمه بدنه بیشتر آشنا شویم

پیدایش وسایل نقلیه موتوری، باعث سرعت بخشی به تجارت و زندگی انسان شده است. اما استفاده از این وسایل هم با ریسک های خاصی همراه است و کوچکترین اشتباه در رانندگی، می تواند به قیمت از دست دادن جان و مال مردم تمام شود. به همین دلیل لازم است که مالکین خودرو قبل از استفاده از وسایل نقلیه، به فکر پوشش های بیمه ای مناسب برای آن باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو، دو نوع پرکاربرد از بیمه نامه خودرو هستند. استفاده از این پوشش های بیمه ای شرایط و قوانین خاص خود را دارد. این قوانین توسط بیمه مرکزی وضع شده و در دسترس عموم افراد جامعه قرار می گیرد تا اطلاعات کاملی از شرایط و قوانین این بیمه نامه ها داشته باشند. با توجه به پرکاربرد بودن بیمه بدنه خودرو، لازم دانستیم تا تعدادی از مهمترین قوانین بیمه بدنه را به شما توضیح دهیم.

اهمیت آشنایی با قوانین بیمه بدنه خودرو

خرید بیمه بدنه بدون اطلاع از شرایط و قوانین آن، می تواند اشتباه بزرگی باشد که اکثر مالکین خودرو آن را انجام می دهند. چون برای جلوگیری از تخلف و حفظ حقوق شهروندی در هر زمینه ای، به وضع قانون نیاز داریم. این موضوع باعث شفاف سازی بیشتر شده و از بروز اختلاف در آینده جلوگیری می کند. صنعت بیمه و علی الخصوص بیمه بدنه خودرو نیز، از این قاعده مستثنی نیستند. چون فرد بیمه گزار قبل از پرداخت هزینه صدور بیمه بدنه، باید اطلاعاتی کافی درباره حق و حقوق خود و شرایط استفاده از پوشش های بیمه ای تعریف شده را داشته باشد. پس بهتر است که قبل از خرید بیمه نامه، با مهمترین قوانین بیمه بدنه آشنا شویم.

قوانین بیمه بدنه توسط بیمه مرکزی تدوین شده و شامل ۷ فصل، ۲۴ ماده و ۱۰ تبصره می باشد. آوردن دقیق قوانین بیمه بدنه به صورت ماده و تبصره ای، خسته کننده است و درک آن را سخت می کند. چون اصل این قوانین در سایت بیمه مرکزی وجود دارد و هر فرد علاقمندی می تواند به آن دسترسی داشته باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا اشاره ای کوتاه به مهمترین قوانین بیمه بدنه داشته و خلاصه ای از مفاهیم آن را به شما توضیح دهیم. پس تا انتهای این مقاله با سایت بیمه با ما، همراه باشید.

 

آشنایی با مهمترین قوانین بیمه بدنه ماده ۳ : خسارت ها و هزینه های تحت پوشش

این ماده از قانون بیمه بدنه، به تعریف دقیق پوشش های اصلی بیمه بدنه ماشین پرداخته و درباره شرایط وقوع حادثه و مشمول جبران خسارت شدن آنها، توضیح می دهد. چون بیمه بدنه شامل دو نوع پوشش اصلی و اضافی است؛ که حوادثی مانند انفجار، صاعقه، آتش سوزی، سرقت کلی، برخورد خودرو با شی ثابت و یا متحرک و خسارت های در جریان انتقال، جزو حوادث اصلی به حساب می آیند. تعریف دقیقی از این خسارت ها، در ماده ۳ قانون بیمه بدنه وجود دارد.

 

ماده ۴ : هزینه های قابل تامین یا متعارف

شاید خودرو در جریان حادثه خسارت دیده و لازم باشد که راننده برای جلوگیری از گسترش خسارت، آن را به نزدیک ترین تعمیرگاه منتقل کند. هزینه های این انتقال تا سقف ۲۰ درصد از کل خسارت وارده به وسیله نقلیه، توسط شرکت بیمه ای، قابل جبران است.

 

ماده ۵ : خسارت های نامتعارف یا غیر قابل جریان

شرکت بیمه ای بر اساس قوانین بیمه بدنه و پوشش های آن، جوابگوی جبران خسارت ایجاد شده است. اما برخی حوادث هستند که خسارت های آنها غیر قابل جبران است. در واقع این ماده از قانون بیمه بدنه، به معرفی پوشش های اضافی این بیمه نامه می پردازد. پوشش هایی که فرد بیمه گزار برای اضافه کردن آنها به بیمه بدنه، باید هزینه ای مازاد بپردازد. این خسارت های غیرمتعارف، شامل موارد زیر هستند:

خسارت های ناشی از حمل مواد منفجره و یا اسیدی (به غیر از خودروهای مخصوص حمل چنین موادی) خسارت های به وجود آمده در اثر پاشیدن رنگ و یا مواد اسیدی به بدنه خودرو خسارت های ناشی سوانح طبیعی مانند زلزله و سیل خسارت به وجود آمده در اثر سرقت جزئی قطعات خودرو خسارت مربوط به کاهش ارزش خودرو و یا موضوع بیمه خسارت ناشی از کشیدن میخ و اشیا دیگر بر روی بدنه خودرو خسارت های مربوط به استفاده خودرو در مسابقات اتومبیل رانی

 

ماده ۶ : خسارت های خارج از تعهد بیمه گر

در این بخش از قانون بیمه بدنه، به مواردی اشاره می شود که حتی با پرداخت هزینه مازاد هم نمی توان آنها را به بیمه نامه اضافه کرد. یعنی در صورت رخ دادن چنین شرایطی، شرکت بیمه ای تعهدی برای جبران خسارت های ناشی از آن ندارد. این موارد شامل خسارت های زیر است:

خسارت مربوط به انفجارهای هسته ای (مستقیم یا غیرمستقیم) خسارت های ناشی از حوادثی که علت آنها مصرف الکل و یا مواد مخدر توسط راننده باشد خسارت های عمدی به وجود آمده توسط بیمه گزار و یا دیگر ذینفعان خودرو خسارت های ناشی از شورش، اعتصاب، جنگ و یا تهاجم خسارت های به وجود آمده در اثر بکسل کردن وسیله نقلیه (به غیر از خودروهای مخصوص این کار) خسارت های به وجود آمده در شرایط تعقیب و گریز توسط مراجع قضایی خسارت های رخ داده برای خودرویی که راننده آن فاقد گواهینامه بوده و یا باطل شده باشد

ماده ۸ : پرداخت حق بیمه

اجرای تعهدات بیمه ای توسط بیمه گر، منوط به پرداخت حق بیمه توسط فرد بیمه گزار است. یعنی اگر فرد بیمه گزار حق بیمه تعیین شده در قرارداد را پرداخت نکرده و یا تعداد اقساط عقب افتاده آن زیاد باشد (برای بیمه بدنه های اقساطی)، شرکت بیمه ای می تواند قرارداد را به صورت یکطرفه فسخ کند. اما اگر فسخ توسط بیمه گر انجام نشود، پرداخت خسارت بر اساس ضوابط خصوصی تعیین شده در قرارداد خواهد بود. 

 

ماده ۱۰ : اعلام خسارت

پس از وقوع حادثه برای خودرو، بیمه گزار تا ۵ روز فرصت دارد که وقوع حادثه را به شرکت بیمه ای اطلاع دهد. این اطلاع رسانی یا باید به صورت حضوری و با مراجعه به مراکز پرداخت خسارت بیمه گر باشد، و یا از طریق پست و یا دیگر شیوه ها انجام گیرد. هم چنین مالک خودرو باید تمامی مدارک درخواستی را در اختیار شرکت بیمه ای قرار دهد تا آنها بتوانند در خصوص حادثه رخ داده و میزان خسارت آن، اظهار نظر کنند. هر گونه کوتاهی در اطلاع رسانی و ارائه مدارک، می تواند به قیمت رد شدن ادعای خسارت توسط بیمه گر تمام شود.

برای خرید آنلاین بیمه و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیمه بدنه، می توانید به سایت بیمه با ما مراجعه کرده و از امکانات متنوع آن استفاده کنید. این سایت، بستری مطمئن برای خرید خدمات بیمه ای در شبکه جهانی اینترنت است.

 

ماده ۱۵ : فسخ قرارداد

این ماده از قانون بیمه بدنه، به شرایطی می پردازد که طرفین بیمه نامه می توانند آن را فسخ کنند. بر طبق این ماده، شرکت بیمه ای می تواند در شرایط پرداخت نکردن حق بیمه توسط بیمه گزار، ارائه اطلاعات غلط و خلاف واقع موثر در خطر و به صورت سهوی توسط بیمه گزار و تشدید خطر وقوع حادثه برای خودرو، می تواند بیمه نامه را فسخ کند. اما فرد بیمه گزار تنها وقتی می تواند بیمه بدنه را فسخ کند که فعالیت شرکت بیمه ای متوقف شده و یا خطر موضوع بیمه کاهش یافته و شرکت بیمه ای حاضر به تخفیف در حق بیمه نشود. 

 

ماده ۱۶ : شرایط انفساخ قرارداد بیمه بدنه

اگر خودروی شما بر اثر حوادثی از بین برود که تحت پوشش بیمه بدنه نیست، بیمه نامه به کلی منفسخ می شود. 

 

ماده ۱۸ : انتقال مالکیت خودرو بیمه شده

بیمه بدنه یک بیمه نامه راننده محور است. یعنی فرد بیمه گزار می تواند در هنگام فروش خودرو، بیمه نامه را فسخ کرده و حق بیمه مدت باقی مانده تا سررسید را از شرکت بیمه ای باز پس بگیرد. اما در صورت عدم فسخ و متعهد بودن مالک جدید به تعهدات بیمه نامه، تعهدات شرکت بیمه ای در قبال جبران خسارت پابرجا خواهد بود. اما این ماده یک تبصره هم دارد؛ که اگر انتقال مالکیت خودرو پس از وقوع حادثه ای باشد که به بیمه گر اعلام نشده، شرکت بیمه ای تعهدی در قبال خسارت های به وجود آمده برای مالک جدید ندارد.

ماده ۱۹ : جزئیات تعیین خسارت

بیمه مرکزی برای تعیین مقدار خسارت قابل پرداخت در پوشش های بیمه بدنه، اطلاعات کاملی را در این ماده آورده است. بر اساس مفاهیم این ماده، خسارت ها به دو نوع کلی و جزئی تقسیم می شوند. خسارت کلی زمانی است که خودرو سرقت شده و تا ۶۰ روز پیدا نشود. و یا میزان خسارت وارده در حادثه و هزینه های تعمیر و تعویض قطعات آن بیشتر از ۷۵ درصد ارزش روز خودرو باشد. در چنین شرایطی میزان خسارت کلی محسوب شده و شرکت باید بر اساس سقف پوششی و فرانشیز تعیینی فرد بیمه گزار، جبران خسارت کند. با پرداخت خسارت کلی، بیمه نامه کاملا فسخ شده و مالک خودرو باید مجددا برای ماشین خود بیمه بدنه تهیه کند.

هر خسارت دیگری که میزان آن کمتر از این شرایط اعلامی باشد، جزئی به حساب آمده و جبران خسارت آن بر اساس جزئیاتی است که در قانون بیمه بدنه و قرارداد بیمه نامه ذکر شده است.

 

ماده ۲۰ : مهلت و نحوه پرداخت خسارت

اگر طرفین بیمه نامه در خصوص میزان خسارت تعیین شده توافق داشته باشند، شرکت بیمه ای تا ۱۵ روز پس از تکمیل مدارک باید خسارت را پرداخت کند. این موضوع برای پرداخت خسارت فرق دارد. چون شرکت بیمه ای تا ۶۰ روز صبر می کند و اگر خودرو پیدا نشود، خسارت تعیینی در قرارداد بیمه بدنه را می پردازد. شرکت بیمه ای می تواند به جای پرداخت نقدی، خودرو را در مدت معین تعمیر کرده و یا وسیله ی مشابه جایگزین آن کند. ضمنا پرداختی های بیمه گر، متناسب با مبلغ بیمه شده با قیمت واقعی در روز حادثه است.

 

کلام آخر

شفافیت اطلاعاتی و وجود قوانینی مشخص در هر حوزه ای، به پیشرفت کار کمک می کند. بیمه بدنه هم نوعی بیمه نامه پرکاربرد با تنوع پوششی است. پس لازم است تا قبل از خرید این بیمه نامه، اطلاعات کاملی از قوانین بیمه موتورسیکلت و ماشین داشته باشیم. البته برای مقایسه قیمت ها و هزینه استفاده از پوشش های اضافی، می توان به سایت بیمه با ما مراجعه کرد. با اضافه و کم کردن پوشش ها به قرارداد بیمه بدنه و استعلام قیمت، می توان از هزینه آنها مطلع شد.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قانون بیمه بدنه خسارت های ناشی بیمه بدنه خودرو وجود آمده پوشش های بیمه قرارداد بیمه پرداخت خسارت شرکت بیمه ای میزان خسارت خودرو خسارت جبران خسارت بیمه بدنه بیمه مرکزی وقوع حادثه توسط بیمه سایت بیمه بیمه نامه پوشش ها بیمه گر بر اساس حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۵۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.
مسعود اسدی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.
او با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.
انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.
از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور می‌خواهیم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • چرا در تهران قدیم خودرو‌ها وسط خیابان پارک می‌کردند؟
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • ماجرای انتشار بوی گاز در بندرترکمن چیست؟ جزئیات بیشتر دقایقی دیگر در خبر ۲۰ سیمای گلستان